Follow Me on Pinterest

'Subsidie afschaffing Musical van Vlaanderen gaat door'

Zaterdag 09 Juni 2012

Het plan om de subsidie voor Musical van Vlaanderen grotendeels af te schaffen gaat door. Althans, dat verwacht de overgrote meerderheid van de lezers van Musical-Info. Bijna 70 procent denkt dat het Vlaamse ministerie van Cultuur haar bezuinigingsplan doorzet.Door Thomas de Heide

Spamalot musicalDat blijk uit een poll die Musical-Info deze week onder haar lezers hield nadat het bezuinigingsplan bekend werd gemaakt. Een derde van de bijna honderd stemmers (31,7 procent) is optimistischer en denkt dat minister van Cultuur Schauvlieghe haar plan intrekt. Het bezuinigingsplan houdt concreet in dat Musical van Vlaanderen het grootste deel van zijn overheidstoelagen, namelijk 2.450.000 kwijtraakt. De Vlaamse musicalwereld heeft met afgrijzen op het voorstel gereageerd. "Als dat advies gevolgd wordt, betekent dat het einde van het musicallandschap in Vlaanderen", zei artistiek directeur Geert Allaert vorige week op Radio 1. Musical van Vlaanderen zou zonder de huidige subsidies niet langer 'zijn opdracht kunnen vervullen'.

Musical van Vlaanderen produceerde, als aparte organisatie onder de vleugels van Music Hall, de voorbije jaren onder meer Dans der Vampieren, Oliver!, Spamalot en Fiddler on the Roof.

Minister Schauvlieghe moet voor eind juni laten weten of zij de adviezen van de bevoegde commissies volgt, maar ze heeft al laten verstaan dat ze dat zal doen.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: ,