Follow Me on Pinterest

Reuben in Frankrijk - Deel 5: Een reconstructie van de eerste doorloop

Maandag 04 Juni 2012

Reuben de Boel studeert dit jaar af als musicalacteur aan het Brusselse Conservatorium en heeft meteen zijn eerste job te pakken. De Vlaming is te zien in de Franse versie van Mamma Mia! Momenteel staat de musical in het Parijse Théatre Mogador, daarna gaat de voorstelling op tournee. Op geregelde tijdstippen brengt Reuben verslag uit van het leven van een Vlaamse musicalacteur in een Franse productie.Reuben De BoelBonjour!

Alors la douce France: du pain, du vin et du Boursin! Et après Mamma Mia! Bien sûr!

Onze eerste doorloop is intussen geschiedenis! Wat ging deze lekker!? Zo spannend dat het net echt leek... maar misschien was het dat ook (bijna).

Ik reconstrueer even de feiten:
- nooit met kostuums aan gedanst (lees: zwemvliezen, sandalen, etc..)
- nooit met volledige cast op podium gestaan
- nooit met de juiste lichten gewerkt
- nooit met props en decor-changementen door de scènes gegaan (Lees: draaien, keren, verschuiven van het decor)
- nooit samen met het volledige orkest gezongen

En dan... doorloop met alles erop en eraan of course! Veel stress op en naast het podium, maar niet voor mij! "Enkel kalmte kan je redden", vraag het maar aan Ingeborg!

Al bij al was deze eerste doorloop één waar we trots op mochten zijn! Vanaf nu gaat het niveau alleen nog maar de hoogte in, worden de dansjes totaal opgekuist, worden de nummers strak gezongen en volgen de repetities voor de 'doublures'.

De eerste weken liep ik met mijn iPod door de straten van Parijs en keelde de muziek van Mamma Mia! luid door mijn koptelefoon. Nu is het tijd om mijn gesproken teksten vanbuiten te leren. Ik bedank daarvoor Raphaëlle Arnaud, understudy 'Sofie' om haar stem te verlenen met haar perfecte uitspraak, zodat ik niet hoef af te gaan als een gieter!

Ik ben fier op deze productie en op het team waarin ik zit, deze mensen zijn super professioneel en ongelooflijk sympathiek!

X Reuben

P.S.: Heb groot gemis aan: Mama, Papa, Julio, Bea, Daphne P, Jolien P, Hannes VDS, Sarah K, Veronique D, Nayat S, Nathalie L, Charlotte C, David S, André L, Juan G, Ditte J, Tosca VH, Karen B, Kathleen H, Florian S, Andreas M, Steven R, Charlotte L, Sara Gracia S, Sandra P, Maja VH, Pietro R, Ess M, Geert A, Jeroen L, Nancy S, Anatoly N!!

Pink... pink... weer een traan weg!

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , ,