Follow Me on Pinterest

Richard Groenendijk schrijft teksten voor Willemijn Verkaik

Donderdag 24 Mei 2012

Willemijn Verkaik, momenteel te zien als de groene heks Elphaba in de musical Wicked, gaat samenwerken met cabaretier Richard Groenendijk. Verkaik geeft op 26 juni een eenmalig concert As I Am in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Zij benaderde de cabaretier om de aankondigingteksten tussen de nummers voor haar te schrijven.Door Robin Peeters | Foto: Roy Beusker

Richard Groenendijk - (c) Roy Beusker"Ik zou natuurlijk gewoon zelf de nummers droog kunnen aankondigen, maar ik wilde het allemaal net wat theatraler. Ik heb genoeg anekdotes die leuk zijn om te gebruiken maar om de vertaalslag naar theater te maken is niet mijn vakgebied. Een tijd geleden zat ik in de zaal bij Richard en heb toen zo gelachen dat ik meteen wist: hem ga ik vragen om me te helpen bij mijn concert", aldus Willemijn Verkaik.

Groenendijk: "Ik zag Willemijn jaren geleden in Duitsland als Killer Queen in We Will Rock You en werd volledig weggeblazen. Als Elphaba is ze helemaal fenomenaal. Wat een talent. Ik vind het dan ook erg leuk om met haar samen te werken. Het worden geen hele lange conferences maar luchtige teksten waardoor de show ook wat humor krijgt. Zo vertelde ze me een verhaal over de tijd dat ze nog in een vakantiepark tussen de tafels met gillende kinderen in een slechte jurk, de menigte stond te animeren. Van Centerparcs naar het AFAS Circustheater zeg maar. Kijk, dat soort verhalen kan ik wel wat mee."

Het concert As I Am van Willemijn Verkaik is op 26 juni aanstaande in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Tevens is ze ook nog steeds te zien in de musical Wicked. Richard Groenendijk speelt vanaf augustus de hoofdrol in de musical YabYum, Circus van de Nacht en vanaf maart 2013 gaat zijn soloprogramma Alle Dagen wegens groot succes in reprise.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , ,