Follow Me on Pinterest

Reuben in Frankrijk - Deel 3: Lay all the doctors on me

Woensdag 23 Mei 2012

Reuben de Boel studeert dit jaar af als musicalacteur aan het Brusselse Conservatorium en heeft meteen zijn eerste job te pakken. De Vlaming is te zien in de Franse versie van Mamma Mia! Momenteel staat de musical in het Parijse Théatre Mogador, daarna gaat de voorstelling op tournee. Op geregelde tijdstippen brengt Reuben verslag uit van het leven van een Vlaamse musicalacteur in een Franse productie.Reuben De BoelSalut tout le monde!

De eerste verrekking in één van mijn spieren is een feit! Bij deze ga ik de liedjestekst van 'Lay all your love on me' ofwel 'Laisse moi l’amour aussi' moeten veranderen in 'Lay all the doctors on me'... of misschien is dat wat te letterlijk vertaald?! In elk geval, heb ik 4 dagen verplichte rust wat betreft 'Benen in je nek leggen, intussen springen en ronddraaien'!

Op zes dagen repetitie, hebben we er heel de show doorgeknald. Zowel vocaal als qua dans is alles ruw gezet. Ongelooflijk.

Deze week hebben we ook de eerste stappen op het podium gezet. In die zin dat we het finalenummer met de tourcast gestaged hebben, dit wil zeggen: ons groepje van 11 nieuwelingen met de anciens. Dit zorgde voor wat stress, vooral als je weet dat op het moment dat die mensen ons voor de eerste keer aan het werk gingen zien, mijnheer Anthony Van Laast binnen kwam wandelen. Hij is de choreograaf van de musical Mamma Mia! uit Londen, die nu in Parijs was om de volgende productie Sister Act in Mogador op te starten. Verder is ook 'Does your mother know' oftewel 'Si maman permet' on stage geplaatst met de nieuwe cast alsook mijn favoriete spiernummer. Uhum uhum...

Een vraag die ik me de afgelopen 4 jaar, op school vaak stelde aan mezelf was: "Waarom maakt iedereen toch altijd al die notities tijdens repetities?" Dat is nu echt iets dat ik niet in mij heb. Ik wil nu niet beweren de grootste onthouder te zijn onder ons, maar toch... om dat nu allemaal te gaan neerpennen. Nu zit tot mijn grote verbazing toch wel iedereen te pennen zeker? Ik zal eens een goed voornemen nemen voor volgende week: neem papier en inkt mee, en noteer De Boel! (Ik beloof niets)

Nu de Franse liedjesteksten er deftig beginnen in te zitten, is het tijd om mijn spelteksten te gaan studeren. Na volgende week heb ik een aantal doorlopen als understudy. Heeft iemand een zakdoekske? Ik voel plots een druppeltje van mijn voorhoofd lopen... Iemand

See you next week guys! X

P.S.: Nog nooit met zwemvliezen aan gedanst? Uitproberen!
P.S2: Beste salade Niçoise ooit vind je in resto Les Parisiennes
P.S3: Zaligste uitzicht over Parijs vind je bovenaan de Sacré-Coeur, bij zonsondergang en een pluspunt: er lopen altijd een paar Indiërs rond die je een gekoelde Heineken aan de hand willen doen voor 2 euro... kan je niet voor sukkelen in Parijs!

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , ,