Follow Me on Pinterest

Ramses-cast geeft privéconcert in laatste woonplaats Shaffy

Donderdag 17 Mei 2012

Volgende week dinsdag krijgen de bewoners van het Sarphatihuis een exclusief concert van de cast van ‘Ramses’. In het tehuis in Amsterdam bracht Ramses Shaffy zijn laatste levensjaren door.Door Johan Depaepe

Ramses (Hans Hoes en William Spaaij) © Joris van BennekomHet nieuws over het ereconcert werd door de producent van ‘Ramses’, Albert Verlinde Entertainment, bekendgemaakt. Ramses Shaffy overleed in 2009, en woonde tot zijn dood in het Sarphatihuis. Met het privéoptreden voor de bewoners wil de cast niet alleen Shaffy nog eens extra eren, maar ook de aandacht vestigen op het feit dat de muziektheaterproductie in mei en juni opnieuw in Amsterdam te zien zal zijn. De laatste voorstelling vindt plaats op 6 juni in het Delamar Theater.

‘Ramses’ ging op 1 december 2011 – de sterfdatum van de legendarische artiest, songschrijver en bohémien – in première. Door een knap script en een slim gebruik van zijn nummers krijgen we een inkijk in de turbulente geest en de levensdrift van Ramses Shaffy. William Spaaij speelt de jonge Ramses, Cindy Bell zijn muze en hartsvriendin Liesbeth List. De eerste helft van de tournee werd de rol van oude Ramses op een meesterlijke wijze vertolkt door Hans Hoes; begin dit jaar loste Tom Jansen hem op een al even indrukwekkende manier af.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , ,