Follow Me on Pinterest

Video reportage: Passing Strange door Bohemian Productions: ‘Zoektocht naar waarachtigheid’

Zondag 13 Mei 2012

Vrijdag ging in het kunstencentrum De Vlasbloem in Nieuwkerken-Waas Passing Strange in première, de jongste productie van Bohemian Productions. Een Europese première, want het is voor het eerst dat deze gestileerde biografie van singer-songwriter en performanceartiest Stew buiten de VS wordt geënsceneerd. Wij maakten er deze videoreportage over.Door Johan Depaepe

Hoewel duidelijk gesitueerd in een zwarte middenklassebuurt vond Bohemian Productions het ‘coming of age’-verhaal van een anonieme ‘jongeling’ toch universeel genoeg om het op de planken te brengen, geregisseerd door Stijn De Wolf, onder muzikale leiding van Jeffrey De Block en vertolkt door een getalenteerde ensemblecast. Geen musical als andere, eerder een kruising tussen theater en een rockconcert, waarin het hoofdpersonage zich losrukt van zijn buurt en zijn moeder, en op zoek gaat naar zijn ‘ik’ en zijn artistieke waarachtigheid. Een zoektocht die hem onder meer naar Amsterdam en Berlijn brengt.
Met Passing Strange toonde het huis zich, na het winnen van de Vlaamse Musicalprijs 2010 voor Beste Amateurproductie voor zijn eerste voorstelling Rent, opnieuw erg ambitieus. Een onbekende titel, een veeleisend stuk, een ander soort muziektheater, en bovendien een Europese première. Ambities die Bohemian helemaal waarmaakt, zoals je kan lezen in onze recensie. Voor boeiende ontdekkingen en musicalparels moet je dus niet per se bij de professionele huizen zijn. Kijk even mee.

Passing Strange door Bohemian Productions speelt nog tot 20 mei in het Kunstencentrum De Vlasbloem in Nieuwkerken-Waas.

www.bohemianproductions.be
Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , ,