Follow Me on Pinterest

Reuben in Frankrijk - Deel 2: De eerste repetities

Donderdag 10 Mei 2012

Reuben de Boel studeert dit jaar af als musicalacteur aan het Brusselse Conservatorium en heeft meteen zijn eerste job te pakken. De Vlaming is te zien in de Franse versie van Mamma Mia! Momenteel staat de musical in het Parijse Théatre Mogador, daarna gaat de voorstelling op tournee. Op geregelde tijdstippen brengt Reuben verslag uit van het leven van een Vlaamse musicalacteur in een Franse productie.Reuben De BoelBonjour à tous!

Mijn eerste week Parijs zit er op, en zo dus ook mijn eerste week Mamma Mia! Op de eerste dag/avond werden we verwelkomd door de oude cast, met wat hapjes en drankjes. Iedereen was er om ons een handje te schudden, van castleden, tot techniekers, van techniekers tot de kaartjesknippers, en ga zo verder... iedereen die ook maar iets met de productie te maken heeft was aanwezig. Later kregen wij de beste plekken in het theater om de show te gaan bekijken. (Toen wisten we weer waarvoor we gekomen waren!)

Wat ik zo fantastisch vind aan Mamma Mia! is in eerste instantie de muziek. Ik vind persoonlijk dat het team van ABBA erin geslaagd is om muziek te maken die niet gaat vervelen... zelfs na al die jaren! Waterloo dateert van 1974, en iedereen zingt het toch nog steeds luidkeels mee, alsof het gisteren was. Het is voor mij één van de best geschreven popmuziek ever! En zo ook de vertalingen naar het Frans! De Franse teksten beginnen de overhand te nemen in mijn hoofd en wuiven de Engelse weg!

Na 3 dagen zijn er al reeds zes choreografieën aangeleerd en zo goed als alle nummers. Volgende week kruipen we de scène al op om het finale nummer 'on stage' te plaatsen met de tourcast! Het tempo ligt hoog, maar zo heb ik het graag.

Naast mezelf is er nog een meisje uit Barcelona, een jongen uit Nice en nog een andere jongen uit Italië, dus ik ben niet de enige vreemde eend in de bijt ;) En er is zelfs nog een (Waals) Belgisch meisje in de nieuwe cast aanwezig. Ze woont in Parijs en spreekt amper Nederlands, toch zegt ze me elke morgen: güten Tag, Reuben! Dat maakt mijn dag hélemaal goed!

Het leven in Parijs is duidelijk na een week! Wees spaarzaam en drink je koffie thuis! Maar het is een droom van een stad. Het is een droom van een productie, en er begint een stil besef te komen van het feit dat ik mijn dromen aan het naleven ben...

Heimwee is mijn tweede naam (jammer genoeg altijd geweest :D), ik had net 4 dagen vrij (yes, de feestdagen gelden daar ook!) en ben dan maar even over en weer gekomen om mijn ouders, mijn beste vrienden en geliefde te kunnen vastpakken.

Maar nu start ik week 2, met genoeg Frans, genoeg energie en... "Je garde un rêve"!

Bisous,
Reuben x

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: ,