Follow Me on Pinterest

Paul Groot wordt een stuk kleiner in ‘Shrek, de musical’

Donderdag 10 Mei 2012

De cast van Shrek, de musical raakt stilaan compleet. Paul Groot, bekend van onder meer Koefnoen kruipt in de huid van Lord Farquaad, zo maakte Albert Verlinde Entertainment bekend.Door Johan Depaepe

De rol van Lord Farquaad wordt een hele opgave voor Koefnoen-gezicht, cabaretier, acteur en tekstschrijver Paul Groot. Zelf meet hij 1 meter 90, terwijl Farquaad zestig centimeter korter is. Speciale kniestukken waarmee hij kan stappen en zelfs dansen, moeten daaraan tegemoetkomen.

Paul Groot beleefde in 1993 zijn doorbraak bij het grote publiek in de rol van Stan Nijholt in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij schreef teksten voor verschillende tv-programma’s en cabaretiers, en werd in 2001 lid van het cabaretpanel van Kopspijkers, waarin hij verscheidene bekende Nederlanders imiteerde. Vanaf 2004 maakte hij met enkele kompanen zijn eigen satirische tv-programma Koefnoen.

Paul Groot heeft overigens een Shrek-verleden. In de Nederlandse versie van de vierde Shrek-film Forever After heeft Repelsteeltje zijn stem.

Shrek, de musical van Albert Verlinde Entertainment is vanaf oktober 2012 exclusief te zien in het RAI Theater in Amsterdam.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,