Follow Me on Pinterest

Ursul de Geer open voor meer musicalregie

Zondag 29 April 2012

Presentator Ursul de Geer, die zaterdag zijn debuut maakte als musicalregisseur met de voorstelling Grand Hotel, wil in de toekomst best vaker musicals regisseren. "Het hangt wel af van het verhaal of ik het weer doe. Ik treft niet zoveel mooie musicalverhalen."Door Thomas de Heide

Ursul de GeerDat vertelde De Geer, die bij het grote publiek bekend is als presentator van het tv-programma 't Is Hier Fantasties!, zaterdag na de première van Grand Hotel aan Musical-Info. "Ik zou West Side Story bijvoorbeeld graag eens regisseren. Ik houd namelijk van mooie scènes. Die kun je krijgen met een kruisbestuiving van toneel en musical." De Geer noemt het werken met de jonge cast bij Grand Hotel 'onzettend leuk'. "Deze talenten zijn de namen van de toekomst en werken keihard." Volgens de regisseur is dit het juiste moment om Grand Hotel op de planken te brengen. "De personages dansen in deze musical die zich in het Duitsland van 1928 afspeelt op een vulkaan; het gevaar van een crisis nadert en het populisme steekt op."

Hij vervolgt: "De situatie van toen heeft een aantal parallellen met de huidige Nederlandse situatie. Ook nu is er onrust in het land. Het gaat economisch minder goed."

Naast zijn tv-werk regisseert De Geer al jaren toneelstukken. Ook stond hij zelf veelvuldig op de planken.

Foto: Bob BronshoffVolg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , ,