Follow Me on Pinterest

Video reportage: Arte Musicale brengt West Side Story 'op z'n Gents'

Zaterdag 28 April 2012

Morgenavond gaat in het NTGent een grootschalige amateurversie van West Side Story in première, met liefst 158 acteurs en muzikanten. Professioneel musicalacteur Leendert De Vis neemt de rol van Tony voor zijn rekening. Wij gingen langs op de laatste repetitie voor de première in de kapel van het Sint-Lievenscollege in Gent.Door Johan Depaepe

West Side Story door Arte Musicale - Leen Seynhaeve & Leendert De Vis © Johan DepaepeArte Musicale groepeert jeugdorkest Forza Muzica, kamerkoor Furiant, jongerenkoor Furiakanti en jeugdkoor Furiosa. Voor de ambitieuze opvoering van de klassieker West Side Story laat de vzw zich bijstaan door WIZ-ART, dat amateurgezelschappen, scholen en dergelijke helpt om hun toneel- en musicalplannen te realiseren. Vandaar dat regisseur Dirk Crommelinck wordt bijgestaan door theaterprofessionals Bert Verbeke en Tine Truwant, en Debbie Crommelinck, die de choreografie heeft verzorgd.
Alle rollen in deze musical worden vertolkt door de eigen leden van de vier verenigingen, behalve het hoofdpersonage Tony. Die wordt gespeeld door Leendert De Vis, die in het najaar te zien is in de titelrol van de Vlaamse creatie Ben X, de musical (Musical van Vlaanderen).

De voorstellingen vinden plaats op zondag 29 en maandag 30 april, en dinsdag 1 mei 2012, telkens om 20 uur in het NTGent, Sint-Baafsplein 17 in Gent.

www.artemusicale.beVolg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen: