Follow Me on Pinterest

Recensie: Goed uit de (groene) verf komende Ferry Doedens in Wicked

Zaterdag 28 April 2012

Sinds de musical Wicked 6 november 2011 in première ging zijn er intussen ook al heel wat alternate premières de revue gepasseerd. Waren onlangs Céline Purcell en Renée van Wegberg aan de beurt, nu was het de tijd voor GTST-acteur Ferry Doedens.Door Joalycke van Neck en Rozewitha Somers

Wicked vertelt het weergaloze verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de groene, onbegrepen en strijdlustige Elphaba. Wicked, de musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen.

Ferry Doedens over de cast: "Iedereen is hartstikke lief voor mij." (Foto: Rozewitha Somers)

“Voor deze rol heb ik naast hard repeteren ook weer zanglessen genomen en was ik een paar keer per week te vinden in de sportschool”, aldus Doedens. “Het is dan ook echt te gek dat ik deze rol zo nu en dan mag spelen als Jim Bakkum een dagje vrij heeft.”
En spelen kan Doedens. Dat hij acteren kan bewijst hij natuurlijk al elke dag op televisie maar ook het zingen stelde absoluut niet teleur. Met name in het duet met Willemijn Verkaik kwam zijn stemgeluid in de samenzang goed uit de (groene) verf.

Ook de cast en crew staan positief achter de komst en vertolking van Doedens. “Ze zijn allemaal hartstikke lief en geven mij positieve kritieken. Willemijn (Verkaik – Elphaba) heeft mij ook allerlei adviezen gegeven vooral bij ons duet wat natuurlijk geweldig is om samen met haar te doen.”
Maar niet alles is zo makkelijk als het lijkt volgens Doedens “Vanavond verloor ik bijna mijn evenwicht bij het dansen en vorige week gooide ik mijn geweer per ongeluk in de orkestbak.“

Macho
Voor Doedens, die het grote publiek bekend (en bij horden gillende meisjes) is door zijn rol in Lucas Sanders in GTST, is een musicalrol een totaal andere rol dan die hij in de bekende soap speelt. “Gelukkig ben ik zelf ook af en toe een macho dus dat was voor mij heel herkenbaar in de rol van Fiyero.”

Trouwe GTST-fans hoeven trouwens voorlopig niet bang te zijn om Doedens te verliezen aan de musical. “ Ik blijf in GTST en zolang ik dat kan combineren met zoiets als Wicked is dat alleen maar prima.”
Natuurlijk is een musical heel anders, immers een soap word opgenomen en kan eventueel over worden gedaan. Dat kan in het theater dat niet. Voor Doedens is dat niet erg spannend “Het grote verschil is dat je hier applaus krijgt van de zaal en in een studio gaan de drie cameramannen dat echt niet voor mij doen”.

Gezien: 26 april 2012 in AFAS Circustheater te Scheveningen.


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , ,