Follow Me on Pinterest

Judas Theaterproducties waagt zich aan ‘Schone Schijn’

Vrijdag 27 April 2012

In het najaar pakt Judas Theaterproducties uit de Vlaamse theaterversie van de legendarische BBC-comedyserie Keeping up appearances’, onder de naam Schone Schijn. Myriam Bronzwaar en Carry Goossens spelen de hoofdrollen van Hyacinth Bouquet en haar sloef van een echtgenoot, Richard.Door Johan Depaepe

Schone Schijn door Judas Theaterproducties © Judas TheaterproductiesDe Nederlandstalige theaterversie van Keeping Up Appearances werd geschreven door Allard Blom, die eerder voor Judas de teksten van Ganesha en Lelies leverde. Hij bedacht een nieuw verhaal met de intussen legendarische personages, gecreëerd door Roy Clarke. Het productiehuis 3 and a Crowd bracht Schone Schijn eerder met heel veel succes in de Nederlandse theaters.
Voor de Vlaamse versie verzamelde Judas Theaterproducties een uitgelezen cast, aangevoerd door Myriam Bronzwaar als ‘the lady of the house’, Hyacinth Bouquet, en Carry Goossens als Richard. Luc Caals en Liliane Dorekens spelen het koppel Onslow en Daisy, Veerle Dejonghe is de manzieke zus Rose. Ann De Winne vertolkt de onhandige buurvrouw Elisabeth, Jan Van Hecke is Charles.

Schone Schijn door Judas Theaterproducties - de cast © Judas Theaterproducties

Het verhaal


Hyacinth Bucket… pardon, Bouquet… wil deelnemen aan een rozenwedstrijd voor, ingericht door het Engelse Koninklijk Hof. Ze wil een nieuwe rozensoort kweken die hopelijk de naam Prince Charles zal dragen, en daarmee wil ze haar intrede verzekeren in de Britse Royal Upper Class. Natuurlijk is dit buiten haar andere familieleden gerekend zoals de flirterige Rose, de onverzorgde Daisy en de luie, werkloze Onslow. Ook de zenuwachtige buurvrouw Elisabeth draagt haar steentje bij om van deze voorstelling een dolkomische maar stijlvolle theateravond te maken voor jong en oud.

Schone Schijn door Judas Theaterproducties - Carry Goossens en Myriam Bronzwaar © Judas Theaterproducties

Praktisch


De Vlaamse versie van Schone Schijn, geregisseerd door Ron Cornet, gaat op 20 september 2012 in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen, en speelt daar tot 28 oktober.

Meer info: www.judastheaterproducties.be

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,