Follow Me on Pinterest

Reuben in Frankrijk - Deel 1: Met de Thalys naar Parijs

Vrijdag 27 April 2012

Reuben de Boel studeert dit jaar af als musicalacteur aan het Brusselse Conservatorium en heeft meteen zijn eerste job te pakken. De Vlaming is te zien in de Franse versie van Mamma Mia! Momenteel staat de musical in het Parijse Théatre Mogador, daarna gaat de voorstelling op tournee. Op geregelde tijdstippen brengt Reuben verslag uit van het leven van een Vlaamse musicalacteur in een Franse productie.Reuben De BoelHallo iedereen, of beter... Bonjour à tous!

Ik ben Reuben De Boel, ik studeer dit jaar af als musicalacteur aan het Conservatorium te Brussel en heb mijn eerste job te pakken. Yiehaa! - Tingeling-toeters-bellen-slingers-vuurwerk! En niet zomaar een job, ik vervoeg binnenkort de Franse cast van Mamma Mia! Dit liefdesverhaal speelt momenteel in het prachtige Théatre Mogador in één van de mooiste steden van Europa. Komaan, allemaal in koor... PARIJS! Jawel!

Zo ben ik dus op één maand, vijf maal op en af geweest naar de lichtstad voor de audities. Deze waren bijzonder leuk! Eerst was er een zangauditie, deze ging vlot, de volgende was dans... Ik schets even het beeld: ik stap 's ochtends goedgeluimd het theater binnen, op mijn gemak, Starbucks in mijn hand, zonnebril op mijn gezicht. Kom ik daar de wachtruimte binnen, ligt de vloer vol jongens, volop aan het stretchen, benen op plekken waar ik ze nog nooit gezien had... Fuck, dit zag ik meteen niet meer zitten! Maar goed ik ben toch doorgezwommen naar de volgende zangronde, dansronde en spelronde. Die bestond uit improvisatie in het Frans. Dat moet je nu echt eens voor de lol proberen! Per twee moesten we improviserend een verhaal vertellen, over de fuif van de vorige avond. Uhum, bon chance, zei ik dan ook maar even tegen mezelf! Maar goed, drie dagen later was het verlossende telefoontje daar!

En het werd nog beter: oorspronkelijk was het de bedoeling om enkel op tournee te gaan door heel Frankrijk, maar omdat het zo goed loopt, verlengen ze in Parijs, en moet de nieuwe cast al inlopen!

Binnen de show zal ik te zien zijn in het ensemble of in de rol van Eddie. Vanaf 24 april starten mijn repetities, en met maar slechts vijf weken tijd zal ik het moeten stellen, want onze première zal al plaatsvinden op 7 juni!!! (Wat sneeeeeel is als je het mij vraagt.) In juli en augustus ben ik dan weer in België, en 1 september start de tournee tot 31 maart 2013. Klein weetje: we komen ook in Brussel!!! Oelahlaaaah!

Het contract is getekend, de kostuums zijn gepast, mijn trein is geboekt, vertrekken maar en gaan met die banaan!

À la prochaine!

Liefs,
Reuben x

P.S.: Check it out!: www.stage-entertainment.fr/mamma-mia

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , ,