Follow Me on Pinterest

Video reportage: Marguerite S.: Magie in de oude haven

Maandag 23 April 2012

Aanstaande woensdag 25 april 2012 gaat in theater ’t Eilandje in de oude Antwerpse haven een bijzondere muziektheatervoorstelling in première: Marguerite S., door Musical van Vlaanderen en Lola Blau Theaterproducties. Wij bezochten een repetitie en keerden terug met deze videoreportage.Door Johan Depaepe

Marguerite S. is het geesteskind van David Verbeeck (concept), die ook de rollen van Eugeen en Sander speelt, componist Alain Reubens en librettiste Griet De Wolf.
De voorstelling is een intiem en ontroerend portret over de Antwerpse kunstenaar Eugeen Van Mieghem (1875-1930), gezien door de ogen van zijn tweede vrouw Marguerite Struyvelt. Zij beleeft haar laatste dagen in een verzorgingstehuis, gefrustreerd door Eugeens onsterfelijke liefde voor zijn eerste, jong gestorven vrouw Augustine Pautre. Zij vecht met het spookbeeld van haar ‘rivale’, die Eugeen – in tegenstelling tot Marguerite – zo vaak getekend en geschilderd heeft. De jonge verzorger en amateurfotograaf Sander brengt het helingsproces bij Marguerite op gang.
Een ongewoon verhaal en een universeel menselijk drama, tegen de achtergrond van de oude Antwerpse haven, zo kondigen de makers Marguerite S. aan.Bekijk hier onze reportage over de persvoorstelling van Marguerite S. in het Eugeen Van Mieghemmuseum in Antwerpen.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,