Follow Me on Pinterest

Leendert De Vis en Jorien Zeevaart voeren Ben X-cast aan

Donderdag 29 Maart 2012

Vanmorgen is in Gent de volledige cast van Ben X, de musical voorgesteld. Leendert De Vis kaapte de felbegeerde hoofdrol van de autistische jongen Ben weg, Jorien Zeevaart speelt Scarlite. Jan Schepens en Marc Coessens spelen Bens leerkrachten, Marleen van der Loo zijn moeder.Door Johan Depaepe

Ben X, de musical moet grensverleggend theater worden: zowel qua thema – een autistische jongen die gepest wordt en vlucht in de virtuele wereld van games waar hij een held is– als qua script, muziek en vormgeving. Gebaseerd op Nic Balthazars boek Niets is alles wat hij zei, en zijn eigen verfilming ‘Ben X’ wil producent Musical van Vlaanderen in het najaar in de Capitole Gent groots uitpakken met deze creatie.

De cast van Ben X, de musical © Johan Depaepe

Droomcast


Aan de cast zal het niet gelegen hebben. Na Roel Vanderstukken in het theaterstuk en Greg Timmermans in de film, wordt Leendert De Vis de derde incarnatie van Ben. Jorien Zeevaart, die eerder in Vlaanderen te zien was als Fleur de Lys in Notre Dame de Paris, speelt zijn hartsvriendin Scarlite. Peter Van de Velde en Marleen van der Loo zijn z’n bezorgde ouders, Bert Verbeke en Sébastien De Smet de pestkoppen Bogaerts en Desmet. Marc Coessens vertolkt de leraar praktijk, Jan Schepens de leraar godsdienst, die Ben een reddingsboei wil toegooien.
Verder bestaat de cast nog uit Dirk Vaerenbergh (directeur), Pieter Klinck (Michiel), Joris De Beul, Laurenz Hoorelbeke, Dieter Verhaegen, Elkie Broers, Arthur Gerards en Florence Van Laecke.

Leendert De Vis en Jorien Zeevaart in Ben X, de musical © Johan Depaepe

Innovatieve digitale scenografie


Voor Ben X, de musical kwam het creatieve team dat ook van Daens een succes maakte, weer samen: regisseur en scenarist Frank Van Laecke, componist Dirk Brossé, schrijver Allard Blom en choreograaf Martin Michel. Frank De Wulf tekent voor de innovatie digitale scenografie.
Ben X, de musical is vanaf 8 september 2012 te zien in Capitole Gent, de première vindt plaats op donderdag 13 september.

Vandaag en morgen brengen we enkele videoreportages over deze perspresentaties met interviews met cast en creatives, en een voorproefje van twee nummers uit de musical.

Leendert De Vis, Jorien Zeevaart, bedenker Nic Balthazar en componist Dirk Brossé (Ben X, de musical) © Johan Depaepe

Peter Van de Velde en Sébastien De Smet in Ben X, de musical © Johan Depaepe


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen: