Follow Me on Pinterest

Hein Gerrits speelt hoofdrol in Avenue Q

Woensdag 07 Maart 2012

De hoofdrol in de Nederlandse versie van de Broadwayklassier Avenue Q wordt gespeeld door Hein Gerrits. Deze bizarre en frisse musicalkomedie, geproduceerd door 3 and a Crowd, gaat op 16 december 2012 in première in de Leidse Schouwburg.Door Johan Depaepe

Hein Gerrits met Rod uit Avenue Q © 3 and a CrowdAvenue Q was eerder op Broadway en de West End te zien, en steekt nu de plas over voor een Nederlandse tournee, die begint met de eerste try-out in Veenendaal en eindigt op 7 april 2013 in Maastricht.

Sesamstraat voor volwassenen

Avenue Q gaat over de jonge Princeton die na zijn opleiding aan de universiteit berooid is en geen idee heeft wat hij nu wil gaan doen. Hij komt terecht in een kleine achterbuurt, Avenue Q, waar alle bewoners zo hun eigen zorgen hebben. Een volwassen show, maar waarbij alle hoofdpersonages vertolkt worden door poppen. Sesamstraat meets Friends, of The Muppet Show meets Will & Grace. Hoe dan ook, Avenue Q is de enige poppenshow ter wereld die alleen geschikt is voor 16 jaar en ouder.

Tony Award

Sinds 2003 verovert deze beruchte musical musicalkomedie de hele wereld. In 2004 won hij de Tony Award voor beste musical. In Nederland wordt de voorstelling bewerkt door Allard Blom, en geregisseerd en gechoreografeerd door Martin Michel.
Hein Gerrits speelt Princeton. Hij voltooide in 2001 de Theaterschool, en was daarna onder meer te zien in A Chorus Line, Fame, Grease, Cabaret en Kruimeltje.Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , ,