Follow Me on Pinterest

Solisten en muzikanten gezocht voor minimusical De Bokkerijders.

Zaterdag 03 Maart 2012

Voor de creatie van de minimusical De Bokkerijders, die vanaf eind mei 2012 op verschillende Vlaamse en Nederlandse straattheaterfestivals wordt gespeeld, zijn TeWeKa en A+ Compagnie op zoek naar mannelijke solisten en zangers die een instrument kunnen bespelen.Affiche minimusical De Bokkerijders © TeWeKa / A+ CompagnieDe producenten zoeken mannelijke solisten van verschillende leeftijden, met een krachtige zang- en spreekstem – de productie maakt geen gebruik van geluidsversterking.
Men zoekt ook zangers en zangeressen die een instrument bespelen. Zij vormen de kern van de voorstelling en musiceren, zingen of acteren in elke scène. Kandidaten moeten – minstens op niveau middelbare graad – een van de volgende instrumenten kunnen bespelen: accordeon, fluit, klarinet, trompet, tuba, viool, altviool, cello, contrabas en trommel.
Vanaf eind maart 2012 is een compacte repetitieperiode voorzien.

Als je interesse hebt, mail je je gegevens en relevante informatie naar info@apluscompagnie.be.
Meer info: www.apluscompagnie.be | www.teweka.be

Over de voorstelling

Iedereen heeft wel gehoord over de Bokkerijders, die bij iedereen een mythisch beeld oproept. Maar de échte ontstaansgeschiedenis is door slechts een handvol mensen gekend.
In de minimusical De Bokkerijders, die ongeveer twintig minuten duurt, gaat auteur/componist Alain Matthyssens op zoek naar een mogelijke verklaring voor het ontstaan van de bloederige roversbende in de 17de-eeuwse Landen van Overmaas. Het resultaat is een verhaal van misbruik, verraad, leugens, ontgoocheling en bloederige wraak – maar de makers nemen het vooral niet te serieus. In de eeuwenoude traditie van het gruweltheater schurkt de huiver dicht tegen de lach aan, en is het bloed zichtbaar té rood om realistisch te zijn.
De Bokkerijders werd in 2007 genomineerd voor de SABAM-auteursprijs.Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , ,