Follow Me on Pinterest

De lat ligt hoog voor Céline Purcell

Vrijdag 24 Februari 2012

Als vaste vervangster van Chantal Janzen in de musical Wicked staat Céline Purcell onder grote prestatiedruk. Dat bekende ze donderdag na afloop van haar premièreavond als heks Glinda aan Musical-Info. "De lat ligt erg hoog", vertelt de 32-jarige musicalactrice.Door Thomas de Heide

Celine Purcell temidden van de cast na haar premièreavondCéline Purcell in het midden van de Wicked-cast na afloop van haar première als Glinda.
(Foto: Margot de Heide)


"Als de show begint, schiet het de eerste minuten dat ik op het toneel sta altijd door mijn hoofd dat het publiek verwacht Chantal Janzen te zien", zegt Purcell. "Maar ook zij heeft zo nu en dan een vrije dag en dan sta ik als Glinda in Wicked."

Voor Purcell, die bij het grote publiek bekend werd door haar rol als Julia in de tv-serie Kinderen Geen Bezwaar, is het zelfs een extra uitdaging om Janzen te mogen vervangen. "Juist omdat iedereen weet hoe geestig Chantal in haar rol kan zijn, daagt dat mij uit om nog beter te spelen en alles van mezelf te geven."

Het voordeel aan het werk als alternate is volgens Purcell dat zij niet zelf 'technisch het wiel uit heeft hoeven vinden'. "Kijk, Chantal weet de valkuilen van deze rol. Daardoor weet ze ook waar je extra aandacht aan moet geven. De afgelopen tijd liep ik daarom tijdens de shows achter de schermen mee en gaf ze me goede raad. Een handige tip is dat ik bij deze rol niet te zwaar moet eten voordat ik opga. Compleet misselijk op het toneel staan is natuurlijk niet fijn."

Celine Purcell en tegenspeelster Willemijn VerkaikCéline Purcell in duet met tegenspeelster Willemijn Verkaik. (Foto: Roy Beusker)

Kindje
Volgens de musicalactrice is Janzen dik tevreden over haar vaste vervangster. "Ze zegt altijd dat 'haar kindje' in goede handen is bij mij als ze zelf niet kan spelen. Dat vind ik een mooi compliment."

Ook Willemijn Verkaik, die de rol van groene heks Elphaba in het stuk op zich neemt, is dolenthousiast over Purcell. "Ik vind haar een onwijze vakvrouw. En wauw, wat kan ze goed zingen. Ik geniet er echt van om met Céline te mogen spelen."

Het is overigens niet de eerste keer dat Purcell als alternate van Janzen in een productie staat. In de musical Beauty and the Beast verving de actrice de musicalster al meerdere keren in de rol van Belle, omdat Janzen in de weekeinden bij RTL de talentenjacht Idols presenteerde.Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , ,