Follow Me on Pinterest

Repetities Domino gestart: Het leven zoals het is in Swentibold

Woensdag 25 Januari 2012

De acteurs en het creatieve team van Domino, de musical geweven rond hits van Clouseau, hebben de witte zaal van de Antwerpse Stadsschouwburg ingepalmd. De repetities zijn gestart, en de cast heeft er zin in, zo hoor je in onze audio-interviews.Door Johan Depaepe

Domino, de eerste musicalproductie van vtm, moet niet alleen Clouseaufans naar de Antwerpse Stadsschouwburg lokken. Al helpt het natuurlijk als je van hun nummers houdt, want meer dan twintig van hun hits passeren de revue. Schrijvers Allard Blom en Frank Van Laecke, die ook regisseert, weefden rond de liedjes een verhaal dat leest als 'het leven zoals het is': een 'tranche de vie' in de Vlaamse volkswijk Swentibold, waar Dominique aka Domino zich komt vestigen om weer tot zichzelf te komen. Daar ontmoet ze Sam... Intussen staat de wijk op stelten, want Swentibold wordt bedreigd...

Een verhaal met - we schuwen de clichés niet als ze kloppen - een lach en een traan, en pure, levensechte personages. Zo benadrukken regisseur Frank Van Laecke en zijn acteurs. Wij haalden er enkele voor onze microfoon.
Allereerst Deborah De Ridder, die het Russische platteland van Fiddler on the Roof al meteen inruilt voor Swentibold. Alexander Metselaar ook, de winnaar van de vtm-zoektocht naar Sam. Tweede in die talentenjacht werd Steven Roox, die een plek kreeg in het ensemble en understudy Sam is. Marianne Carlier, van huis uit vooral zangeres, is dan weer de vaste vervangster van Jasmine Jaspers als Veerle.
En ten slotte praatten we met twee verrassende namen in de cast: Jurgen Delnaet, vooral bekend van de film Aanrijding in Moscou en zijn theatervertolkingen bij De Tijd en Malpertuis. En Maaike Cafmeyer, nooit te beroerd voor een fijn avontuur.

Eerste repetitie Domino: Levensechte personages in Swentibold by Musical-Info

Domino de musical is vanaf 8 maart 2012 exclusief te zien in de Stadsschouwburg Antwerpen

Info en kaarten: www.domino-demusical.be


Deborah De Ridder © Johan Depaepe

Deborah De Ridder © Johan Depaepe

Alexander Metselaar © Johan Depaepe

Alexander Metselaar © Johan Depaepe

Steven Roox & Marianne Carlier © Johan Depaepe

Steven Roox & Marianne Carlier © Johan Depaepe

Jurgen Delnaet © Johan Depaepe

Jurgen Delnaet © Johan Depaepe

Maaike Cafmeyer © Johan Depaepe

Maaike CafmeyerVolg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,