Follow Me on Pinterest

Lotje krijgt eigen musical

Zaterdag 21 Januari 2012

Je zou het haar niet nageven, maar Lotje, het koddige geesteskind van de in 2001 overleden kinderauteur Lieve Baeten, wordt 20 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden. In Zonhoven, Baetens geboortedorp, krijgt het kleine heksje zowaar haar eigen standbeeld. De talrijke fans mogen er bovendien hun kinderhartjes ophalen tijdens diverse festiviteiten. En als kers op de taart mag Lotje meespelen in haar hoogsteigen musical in Sint-Niklaas!Door Sophie Peirsman

Met Lotje is Jeugdtheater Ondersteboven toe aan zijn eerste volledig professionele productie. Stefan Van Guyse staat in voor tekst, muziek en regie. Uit de populaire boeken van Lieve Baeten puurde hij de bouwstenen voor een gloednieuw Lotje-verhaal met als thema – hoe kan het ook anders? – de verjaardag van het heksje. “Het leuke aan deze productie is dat we in alle vrijheid kunnen werken en uitproberen. Lotje is een volledig nieuwe creatie van JTO. Er zijn dus geen beperkingen die ons van buitenaf worden opgelegd”, licht Stefan Van Guyse toe. Al houdt Baetens zoon, Wietse Fossey, wel een oogje in het zeil. “Wietse ziet erop toe dat we trouw blijven aan Lotjes eigenheid, maar over het algemeen geeft hij ons carte blanche. Het is een prettige samenwerking. Wietse levert erg nuttig materiaal aan waar wij mee aan de slag kunnen. Hij staat voor honderd procent achter dit initiatief”.

De niet geringe taak om Lotje nieuw leven in te blazen op scène, rust op de schouders van Marjan De Gendt. Vorig jaar nog studeerde zij als enige Belg af aan de MusicAllFactory in Tilburg. Aan haar zijde staat Michaël Zanders, die in de huid van niet minder dan drie heksen kruipt. Dat de taart-, de knutsel- en de feestheks bij hem in goede handen zijn, bewijzen de talrijke musicalproducties waarin Michaël eerder al te zien was, zoals Oliver! en Dans der Vampieren.Lotje gaat op 10 februari in première in het Museumtheater in Sint-Niklaas. Wie van de partij wil zijn op haar verjaardagsfeestje, moet snel zijn, want de kaarten vliegen de deur uit.

Voor meer informatie over de voorstelling: www.jto.be
Voor meer informatie over Lotjes feestjaar: www.lotje.netVolg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , ,