Follow Me on Pinterest

Persconferentie 'Domino, de musical': alle steentjes zijn aanwezig

Donderdag 01 December 2011

Op een persconferentie in Antwerpen zijn vanmiddag meer details gegeven over de jukeboxmusical Domino, opgebouwd rond de hits van Clouseau, die vanaf 8 maart 2012 te zien is in Antwerpen.

Door Johan Depaepe

Zo is nu de volledige cast bekend, met daarin als verrassende nieuwkomer in de musicalwereld Jurgen Delnaet, theater-, tv- en filmacteur. Hij liet zich opmerken in onder meer Aanrijding in Moscou, Dubbelleven en Code 37, de Film.

Voor de volledigheid zetten we hieronder de hele cast op een rijtje:
- Deborah De Ridder als Domino
- Alexander Metselaar (winnaar Domino, de zoektocht op vtm): Sam
- Steven Roox: understudy Sam
- Marijn Devalck als Bernard
- Ivan Pecnik als Geert
- Anne Mie Gils als Linda
- Jurgen Delnaet als François
- Maaike Cafmeyer als Anne
- Jeroen Maes als Alex
- James Cooke als Roland
- Mark Tijsmans als Marc
- Jasmine Jaspers als Veerle (en understudy Domino)
- Lauren De Ruyck als Sara
- Ernst Van Looy (understudy Bernard)
- Joris De Beul (understudy Geert & François)
- Dieter Verhaegen (understudy Alex/Roland)
- Hilde Weber (understudy Anne)
- Marianne Carlier (understudy Veerle)
- Liv Van Aelst (understudy Linda)
- Samüel Anastasi (swing)
- Helle Vanderheyden (swing 2)

Domino, de musical © vtm

Het leven zoals het is


Op de persconferentie werd het hele verhaal dat regisseur Frank Van Laecke en auteur Allard Blom rond de hits van Clouseau hebben verzonnen, uit de doeken gedaan.
In Domino, de musical maken we kennis met de bewoners van de wijk Swentibold die op één jaar tijd allemaal een persoonlijke en gezamenlijke omwenteling meemaken. Swentibold is een ietwat armere wijk. We maken meteen kennis met Bernard, gepensioneerd militair en gepatenteerde zeur. Maar ook met François en Anne, hij een elektricien met oog voor alles wat vrouw is en zij huismoeder van inmiddels vier kinderen. Geert en Linda, hij naast zijn job als leraar de leider van het buurtcomité en zij lerares. Het samenwonende homokoppel Roland en Alex. Roland is bejaardenverzorger en heeft een travesti act en Alex zit in de IT-sector.
Eén huisje staat te koop. Daar komt Dominique te wonen. Een vlotte, jonge meid die probeert opnieuw te beginnen na haar relatiebreuk met makelaar Marc Deruddere. De voorstelling begint op de dag waarop Dominique intrek neemt in haar huisje in Swentibold. Ze leert meteen de hele buurt kennen en wordt uitgenodigd voor een groot buurtfeest een week later. Tijdens deze barbecue leert ze iedereen pas echt goed kennen. Als ze de volgende morgen vroeg komt helpen opruimen, ontmoet ze haar buurman Sam. Sam heeft net een paar weken vastgezeten nadat hij betrapt was bij het plegen van een inbraak. Er ontstaat langzamerhand iets tussen Sam en Dominique, maar Dominique kan zich nog maar moeilijk losmaken van ex-vriend Marc, die op zijn beurt steeds probeert Dominique terug te winnen. Maar hij heeft het te bont gemaakt.
Dan krijgt iedereen in de wijk een brief. Swentibold gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor een megabioscoop. Maar dit laten de bewoners niet zomaar over hun kant gaan. De buurt gaat in het verzet. Alle inwoners van Swentibold staan op een kruispunt in hun leven en nu dreigen ze ook nog hun huis te verliezen…

Eerste VMMa-musical


Voor de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) is Domino de eerste musical die ze zelf produceert. Koen en Kris Wauters van Clouseau werden nauw bij de ontwikkeling ervan betrokken, maar legden uiteindelijk wel veel vertrouwen in handen de creatieve ploeg en de acteurs. Dat er ooit een musical zou komen met de hits van Clouseau stond niet in de sterren geschreven, maar als er één Vlaamse band is die zich daartoe leent, is het deze wel. Clouseau liet voor het eerst van zich spreken in 1987 met het plaatje Brandweer. Niets deed vermoeden dat ze de succesvolste Vlaamse groep ooit zouden worden en 116 keer het Antwerpse Sportpaleis zouden uitverkopen.

Info en kaarten


Domino, de musical is vanaf 8 maart 2012 exclusief te zien in de Stadsschouwburg Antwerpen.
070 220 220 en www.vtmtickets.be

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen: