Follow Me on Pinterest

Willemijn Verkaik ook in Oberhausen in 'Wicked'

Maandag 28 December 2009

Willemijn Verkaik zal ook in Oberhausen te zien zijn als Elphaba in de Duitse productie van de musical 'Wicked'. Dit meldde de website MusicalCentrale.de onlangs. Vanaf maart 2010 staat Verkaik als de groene Heks in 'Wicked' op de planken in Oberhausen. Momenteel speelt de musical nog in Stuttgart.

Nieuws door Floor Smit

Verkaik startte haar musicalcarrière in de Nederlandse productie 'Elisabeth'. Vervolgens vervulde de zangeres diverse rollen in Duitse musicalproducties. De eerste Duitse productie voor Verkaik was de musical 'We will rock you' in 2004. Vervolgens heeft ze in 2006 de hoofdrol vertolkt in de Zwitserse openlucht-productie van 'Elisabeth' en in 2009 de rol van Amneris in de Duitse openlucht-musical 'Aida'. Verkaik geeft aan 'zeer gelukkig te zijn deze rol weer te mogen vertolken'. Elphaba is volgens de actrice in ieder opzicht een artistieke uitdaging.

Componist Stephen Schwartz is blij dat Verkaik de rol door wil zetten in Oberhausen: "Willemijn Verkaik is fantastisch als Elphaba. Haar stem past perfect bij deze uitgesproken rol. Met haar wordt de show een echte belevenis.'' Verkaik richte in het najaar van 2009 het New World Musical Ensemble op. Het doel van dit ensemble is het toegankelijk maken van onbekende producties voor een breder publiek. De eerste productie die gemaakt wordt, heet 'Songs for a new World'. Eerst is Verkaik echter nog te zien in het musicalconcert 'Best of Musical 2010', waar ook Pia Douwes in speelt. Deze productie zal 6 weken touren in Duitland.Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , ,