Follow Me on Pinterest

Crisis helpt Eugène Jans er weer bovenop

Zaterdag 05 September 2009

Het leven van regisseur en producent Eugène Jans heeft door de economische crisis een onverwachte wending gekregen. Begin dit jaar werd hij nog flink getroffen, toen na zes weken de stekker uit zijn musical 'Supermodel' werd getrokken vanwege teleurstellende bezoekersaantallen, maar nu is hij weer volop aan het werk.

Nieuws door Laura Krul

Eugene JansIn dagblad Metro vertelt de producent kapot te zijn geweest na de laatste voorstelling van 'Supermodel'. "Het idee was zo goed, nog steeds trouwens, maar de mensen bleven thuis. Alle musicals hebben daar last van en ik had als beginnend ondernemer natuurlijk geen buffer. Opeens had ik dus helemaal niets meer. Geen geld, geen werk." Jans, die jarenlang als danser gewerkt heeft in verschillende musicals zoals '3 Musketiers' en 'Saturday Night Fever', besloot toen weer de planken op te gaan, maar hij wilde meer.

"Ik vond het juist zo leuk om dingen te maken, om te regisseren en te choreograferen", aldus Jans. "Via via hoorde ik over de Nederlandse Miss Universe-verkiezing. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en mezelf gratis aangeboden als regisseur en choreograaf." Hij werd aangenomen en kwam vervolgens in contact met de eigenaar van een nieuw modellenbureau. "Daar kon ik mij, met al mijn ervaring in de dans, regie en choreografie en alle kennis van de research naar mijn modellenmusical, natuurlijk enorm goed bij aansluiten."

Jans lijkt zijn draai dus weer gevonden te hebben. "Ik ben lekker aan het werk, en dat werk vind ik heel erg leuk. Mijn levensdroom, die musical, is dan wel uit elkaar gespat, maar ik stik weer van de ideeën."


Foto: Margot de HeideVolg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , ,