Follow Me on Pinterest

Sportverslaggever Jack van Gelder toch in 'Les Misérables'

Zaterdag 24 Januari 2009

De 58-jarige Jack van Gelder zal dit jaar alsnog zijn musicaldebuut maken in de musical 'Les Misérables'. De sportverslaggever wordt volgende maand de tweede alternate van Carlo Boszhard, die de rol speelt van Thénardier. Dat heeft producent Joop van den Ende Theaterproducties bekendgemaakt.

Nieuws door Thomas de Heide

Jack van Gelder''De Engelse regisseur zag het eerst niet zitten'', zegt Van Gelder in De Telegraaf. ''Maar opeens draaide hij om als een blad aan een boom…'' Lacht: ''Bij de auditie waren ze verbaasd dat ik elke noot haalde en ik blijk ook nog maat te kunnen houden. Het wil niet zeggen dat ik nooit in paniek raak. Ik heb laatst van het Les Mis-tekstboek alle pagina's gekopieerd waarop ik voorkwam. Toen had ik weer overzicht. Het is veel studeren maar wel te doen.'' Van Gelder zal slechts enkele weken in de bekende productie te zien.

Er was eerder sprake van dat de 58-jarige journalist Boszhard zou vervangen tijdens voorstellingen op zondag. Omdat Van Gelder zondagavond het sportprogramma 'Studio Voetbal' presenteert, kon dat toen niet doorgaan. 'Les Misérables' is nog tot en met 22 februari te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , ,