Follow Me on Pinterest

Wie is wie in 'Op zoek naar Joseph'?

Zaterdag 06 September 2008

De eerste live-show van de nieuwe castingshow 'Op zoek naar Joseph' wordt morgen uitgezonden. De afgelopen weken stuurde het panel honderden kandidaten naar huis en pikte er tien finalisten uit. Deze tien mannen mogen zich morgen aan het Nederlandse publiek presenteren. Maar wie is wie in 'Op zoek naar Joseph'?Door Thomas de Heide

Op zoek naar Joseph'Op zoek naar Joseph' is een televisieprogramma van de Avro, waarin de nieuwe hoofdrolspeler van de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' van Joop van den Ende Theaterproducties wordt gezocht. Het is een vervolg op het programma 'Op zoek naar Evita', dat gewonnen werd door Brigitte Heitzer. Frits Sissing neemt wederom de presentatie op zich. Er is Engeland al eerder gezocht naar een Joseph in het programma 'Any Dream Will Do', dat gewonnen werd door Lee Mead.

Onbekende talenten
De audities die de afgelopen maanden plaatsvobdeb, hebben drie onbekende namen voortgebracht. Deze drie finalisten hebben nog nooit in een professionele productie gestaan. De eerste onbekende naam is de 25-jarige Adriaan Kroonenberg. Hij woont in Amsterdam en speelde in amateur-musicals als 'Robin Hood' en 'Parade'. De tweede onbekende naam is de 18-jarige Amir Vahidi. Vahidi, woonachtig in Goes, treed met zijn band 'The Artemis' op in Zeeland. De laatste onbekende naam is de 24-jarige Baer Jonkers. Hij is zanger in de band 'Cheers with Coffee'.

Finalisten 'Op zoek naar Joseph'
De finalisten van 'Op zoek naar Joseph' op een rij. (Foto: Govert de Roos)

Bij het grote publiek zijn deze mannen nog niet bekend, maar de echte musicalliefhebbers pikken ze er zo uit. De 21-jarige Roy van Iersel speelde als kind in 'Elisabeth' en maakt momenteel deel uit van het ensemble in 'Tarzan'. De 24-jarige Mathijs Pater speelde in de producties 'Jeans' en 'Wat Zien Ik?!'. De 29-jarige Robin van den Akker heeft de meeste ervaring en speelde in de musicals 'The Lion King', 'Aida', 'My Fair Lady' en 'Evita'.

Deze naam zijn wel bij het grote publiek bekend. De 29-jarige John Vooijs deeed enkele jaren geleden mee aan het tv-programma 'Wie Wordt Tarzan' en eindigde als tweede. Inmiddels is hij de vervanger van Ron Link in de Disney-musicals en speelde hij in de musical 'Rembrandt'. De 22-jarige Tommie Christiaan werd in één klap bekend door het verwerven van de rol van Troy Bolton in de theaterversie van 'High School Musical'. De 26-jarige Remko Harms was te zien in de theastervoorstelling 'Jeans', maar speelde ook als rattenvanger in de musical 'Rembrandt'. Momenteel staat hij op de planken in 'Les Misérables'. De 21-jarige Freek Bartels won een John Kraaijkamp Musical Award voor zijn rollen in de M-Lab musical 'Into the Woods' en de musicalklassieker 'Les Misérables'. In laatstgenoemde productie speelt hij momenteel de rol van Enjolras.

Wie van de tien?
In een speciale poll waarop de bezoekers van Musical-Info.nl de afgelopen dagen hun stem al op konden uitbrengen, voert Joseph-kandidaat Freek Bartels met bijna 50% van de stemmen de lijst aan. De overige finalisten volgen met grote afstand. De dichtstbijzinde concurrent is John Vooijs, die 15% van de stemmen in bezit heeft. Of Bartels deze voorsprong weet te behouden, is de vraag. Wellicht zijn de rollen na de eerste live-show omgedraaid.

Wil je je stem uitbrengen op de speciale 'Op zoek naar Joseph' poll? Ga dan naar de homepagina van Musical-Info.nl en scroll naar de rechteronderzijde van de website.

Zie ook:
- AVRO zoekt kandidaten voor 'Op zoek naar Joseph'
- Vanavond eerste uitzending 'Op zoek naar Joseph'
- AVRO maakt finalisten 'Op zoek naar Joseph' dit weekend bekend

- Zoektocht naar Joseph barst los
- Fotoreportage: Perspresentatie 'Op zoek naar Joseph'

Foto: Govert de Roos

'Op zoek naar Joseph' is iedere zondagavond vanaf 20.25 op Nederland 1 te zien. Zie voor meer informatie http://www.joseph.avro.nl.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , ,