Follow Me on Pinterest

Biografie Leo Hogenboom

Zaterdag 09 Augustus 2008

Leo Hogenboom is opgeleid aan de Arnhemse Toneelschool. Hij kreeg les van o.a. Peter de Baan, Joop Keesmaat en Carol Linssen. Kreeg muzikale coaching van Ger Otte, René op den Camp, Marcel Visser en Miranda van Kralingen.

Theater
Leo HogenboomLeo Hogenboom speelde een groot aantal rollen bij het RO Theater, Toneelgroep Theater, Onafhankelijk Toneel, Haarlems Toneel, Theater Hofplein en Theatergroep Bonheur. Hij speelde onder andere de rol van Jezus Christus in Het Liefdesconcilie, tandarts Dussel in Het Dagboek van Anne Frank, jonkheer Sixt in Wilhelmina en Everett Baker in Crazy For You. Speelde in Jungle Opera de rol van Tibeert de Kater. Was alternate in My Fair Lady in de rol van Kolonel Pickering en speelde in Les Parapluies de Cherbourg.

Hij regisseerde een aantal door hemzelf met Aat Ceelen geschreven stukken bij Fact, Op Hoop Van Zegen van Heyermans, Medea van Heiner Müller en Ella van Herbert Achternbusch. Speelt in 2008/2009 de rol van Jakob in de musical Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat.

Film/televisie
Speelde in verschillende Nederlandse films waaronder Vrijdag, De Tasjesdief, Advocaat van de Hanen, Kruimeltje, Pietje Bell, Antonia, Ik ook van jou, Îles Flottantes, Afblijven en Kapitein Rob. Daarnaast was hij te zien in verschillende televisieseries als De laatste carrière, Onderweg naar Morgen, Shouf shouf!, Boks, Baantjer, Juliana en de Club van Sinterklaas & de speelgoeddief.

Overig
Gaf les op de Kleinkunst Academie en de Arnhemse Toneelschool. Hij was betrokken bij de oprichting van verschillende toneelgroepen en theaterinitiatieven (RO Theater, Fact, de Haas & Hogenboom). Daarnaast schreef en vertaalde hij (Rilke, Brecht, Müller). Was regie-assistent van Franz Marijnen, Ger Thijs en Joanna Bilska.

Bron: Joop van den Ende Theaterproducties / Foto: Govert de RoosVolg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , ,