Follow Me on Pinterest

Biografie Ellis van Laarhoven

Dinsdag 22 Juli 2008

Van Laarhoven voltooide de opleiding docent klassieke dans en jazzdans aan de Dansacademie Brabant, ook studeerde ze aan de Urdang Academy of Performing Arts in Londen, Musical Theatre. Ze kreeg zanglessen van onder anderen Ilse van de Kastelen en acteerlessen van Paula Petri.

Theater
Ellis van LaarhovenVan Laarhoven debuteerde in 'Cats', waarin ze verschillende rollen voor haar rekening nam. Dat deed ze in Antwerpen (Antimakassa) en later ook op West End in Londen (Bomballerina). In eigen land was Ellis voor het eerst te zien in 'Joe de musical' en daarna 'Chicago' (June), 'Rent' (maureen) en 'A Chorus Line' (Cassie). Ze speelde de rol van IJsheks Wensela in 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?' en in 'TiTaTovenaar' (eveneens van V&V Entertainment) de heksen Grobelia en Grobbema.

Daarna was te zien in de Zonnebloem-voorstelling 'Het Heilig Vuur' en de muziektheatervoorstelling 'De Kleine Kapitein' (Marinka). Vervolgens speelde Van Laarhoven in 'Fame' en is ze aankomend seizoen te zien in de Efteling-musical 'The Sound of Music'.

Overig
Ze werd voor een Musical Award genomineerd als aanstormend talent voor de rol van June in 'Chicago'. Ze won een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste vrouwelijke bijrol voor Maureen in de musical 'Rent'. Verder verleende ze medewerking aan de castalbums van 'Joe', 'Chicago' en 'Rent' en de CD en DVD van 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?'

Bron: Tim Boersma/BFCC - Foto: Roy BeuskerVolg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , ,