Follow Me on Pinterest

''Brigitte Heitzer wint Musical Award bij Musical Awards Gala 2008''

Zondag 01 Juni 2008

Met maar liefst 73,1% van de stemmen is Brigitte Heitzer favoriet voor de Musical Award Beste Vrouwelijke Hoofdrol Grote Productie. Dit blijkt uit het stemgedrag van de bezoekers van Musical-Info.nl, die hun stem konden uitbrengen op verschillende artiesten en musicals die meedingen naar een Musical Award.

Nieuws door Thomas de Heide

Zal Brigitte Heitzer maandagavond net zo blij zijn als na de bekendmaking van haar nominatie?'Evita'-vertolkste Brigitte Heitzer laat hiermee kanshebbers als Mariscka van Kolck (23,1%) en Miranda van Kralingen (3,8%) ver achter zich. Bij de mannen is René van Kooten als Jean Valjean in 'Les Misérables' favoriet. De musicalacteur staat met 40% van de stemmen aan kop om de Musical Award Beste Mannelijke Hoofdrol Grote Productie in ontvangst te mogen nemen. Stanley Burleson (30%) volgt op gepaste afstand. Bill van Dijk (15%), Danny de Munk (10%) en Wim van den Driessche (5%) sluiten zich achter Burleson aan.

De Musical Award Beste Vrouwelijke Hoofdrol Kleine Productie lijkt naar Ruth Jacott te gaan die dit seizoen vriend en vijand verbaasde met haar vertolking van Billie Holiday in de gelijknamige musical. Jacott staat met 42,9% aan kop en laat andere kanshebbers als Mieke Dijkstra (28,6), Ellen Pieters (14,3%) en Danielle Veneman (14,3%) achter zich. Bij de mannen die in de race zijn voor de Musical Awards Beste Mannelijke Hoofdrol Kleine Musical zijn Arjan Ederveen (31,6%) en Alex Klaassen (316%) beiden favoriet. Achter hen staan Karel Simons (21,1%) en Frank Lammers (15,8%).

ANWB Publieksprijs
Welke grote productie en welke kleine productie winnen de ANWB Publieksprijs Beste Grote/Kleine Musical? Bij de grote producties stemden de bezoekers van Musical-Info.nl massaal op 'Evita' (45%), Disney's Tarzan (35%) volgt met een gerine achterstand. 'Ciske de Rat' (15%) en 'Dirty Dancing' wisten flink minder stemmen voor zich te winnen. 'Evita' lijkt dus maandagavond de ANWB Publieksprijs te gaan winnen. Bij de kleine producties is 'Billie Holiday (46,2%) duidelijk favoriet. 'De Fabeltjeskrant' lijkt als enige musical bij de productie over Lady Day enigszins in de buurt te komen met 30,8% van de stemmen. 'Route 66' (15,4%) en Nijntje op Vakantie (7,7%) delven het onderspit met flink minder stemmen.

Zie ook:
- Lee Mead en Renée van Wegberg bij Musical Awards Gala 2008
- 'Sunset Boulevard' en 'Sound of Music' bij John Kraaijkamp Musical Awards Gala 2008
- Nominatielunch John Kraaijkamp Musical Awards Gala 2008
- Fotoreportage: Musical Awards Nominatielunch
- 'Ciske de Rat' topt nominaties John Kraaijkamp Musical Awards Gala 2008

Foto: Margot de Heide

Benieuwd geworden of de keus van onze bezoekers morgenavond werkelijk wordt? Kijk dan vanaf 20:30 het John Kraaijkamp Musical Awards Gala op Nederland 1. Zie voor meer informatie www.stichtingmusicalawards.nl.Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , ,