Follow Me on Pinterest

Recensie: CD recensie: Nederlandse musical 'Fame'

Donderdag 01 Mei 2008

Artiest: castleden uit 'Fame' waaronder Jim Bakkum en Kim-Lian van der Meij
Titel cd: De Nederlandse 'Fame' – Originele Nederlandse Cast Album
Aantal cd’s: 1
Speelduur: 73.59 minuten
Maatschappij: CMM
Beoordeling: ***
Website: www.theaterhits.nl


CD recensie door Thomas de Heide

Dit theaterseizoen staat een cast uit voornamelijk jonge musicaltalenten op de planken in de nieuwe V&V Entertainment-productie ‘Fame’. Bij deze productie spatten niet alleen in het theater de vonken van het toneel, ook uit de radio knalt 'Fame' je kamer in.

Wie kent 'Fame' niet? Het begon allemaal met de film uit 1980, gevolgd door succesvolle televisieseries en talloze musicalproducties. Tijdens hun weg naar Fame volgen een groep studenten aan de High School of Performing Arts een gewilde theateropleiding. Het diploma wordt niet zonder slag of stoot gehaald, want het is een zware opleiding. Gedurende de opleiding ontstaan er innige vriendschappen, maar haken er ook studenten af. Je wordt immers niet zomaar een ster.
In het theater is 'Fame' zeer energiek. Op de cd valt dit gedeeltelijk weg; de coole dansmoves van de dansers ontbreken in de huiskamer. Gelukkig is het een schijfje een live-opname waardoor dit enigszins wordt opgevangen.

musical 'Fame'
Jim Bakkum in 'Fame'. (Foto: Roy Beusker)

Ondanks dit kritiekpunt ligt de CD van de Nederlandse 'Fame' lekker in het gehoor. Vooral nummers als 'Dit Vak Is Keihard', 'Fame', 'Ik Leef Voor Mijn Dromen' blinken uit. Voor Jim Bakkum, de runner-up van 'Idols 1', is 'Fame' inmiddels zijn tweede musical. De 20-jarige zanger doet op vocaalgebied zeker niet onder voor zijn musicalcollega’s en is prima gecast voor zijn rol; hij zingt voornamelijk popnummers. Ook Kim-Lian van der Meij staat haar mannetje in deze voorstelling. Van der Meij die grote bekendheid verwierf vanwege haar presentatie voor het kinderprogramma 'Kids Top 20' en sinds enkele jaren verschillende musicalrollen voor haar rekening nam, blinkt vooral uit in het meeslepende nummer 'L.A.'. Hierin zingt Van der Meij als Carmen, hoe ze door te stoppen met haar theateropleiding en te verhuizen naar Los Angeles regelrecht de afgrond is ingegleden.
Ook de nog redelijk onbekende Daphne Flint zit prima op haar plek en heeft als Serena een prachtige solo met het nummer 'Hoe Speel Ik Liefde'.
Het nummer 'Dans Op New York City', gezongen door Juvani Richardson als Tyrone, valt tegen. Is deze song in de voorstelling een wervelende en krachtige lied; op de cd valt dit nummer weg in het niets.
Gelukkig zijn de meeste andere nummers prettig om naar te luisteren en kunnen bezoekers na afloop de musical thuis opnieuw beleven. Voor iederen die de voorstelling nog niet heeft gezien, is de CD een prima visitekaartje om snel een kaartje aan te schaffen voor deze productie.

Tracklist:

01. Dit Vak Is Keihard
02. Zij Kijkt Nooit Naar Mij
03. Ik Leef Voor Mijn Dromen
04. Dus Kijk Nooit Naar Mij
05. Kijk Naar Mij / Fame
06. Hoe Speel Ik Liefde
07. Dans Op New York City
08. Lerarendiscussie / Dit Vak Is Keihard (Reprise)
09. Entr’acte
10. Het Shakespeare Festival
11. Leer Van Wie Je Bent
12. Mabel’s Gebed
13. Tyrone’s Rap
14. Soms Moet Je Hard Zijn
15. Hoe Speel Ik Liefde (Reprise)
16. L.A.
17. Morgen
18. Bows & Exit
19. FameVolg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: ,